Miss Schau der Besten 2017

0

На 23-ти  февруари  във Верден се проведе 44-то Шоуто Miss Schau der Besten 2017 .За мечтаната титлата  се състезаваха 180 крави холщайн в присъствието 3500 зрители.Начало на шоуто поставиха крави на първа лактация.Със своя стил и изключително виме  дъщерята на Aftershok –  S BWH Annika собственост на Jörg Seeger от Großenkneten убедително зае първото място в тази група.Съдия на шоуто бе швейцареца Roger Frossard.След това бяха представени животни на втора, трета, четвърта лактация като победители съответно станаха BWH Annika дъщеря на  Atwood,   www Leda дъщеря на Bigest и  HM Loh Lena  дъщеря на Velvet.

Титлата Miss Schau der Besten 2017 се присъди на FG Madame собственост на Henrik Wille.

В представянето на потомство бяха показани дъщери на биците  Red Mist, Force, Bangard, Beart.

RED MIST

Едва ли е изненада, че RED MIST се намира в Топ листата на биците имайки предвид известната холандска фамилия от която произлиза.Неговите пълни братя с обща майка Pietje- Elspe и Eragon  също са широко използвани бици.От друга страна тази крава е майка и на Snow RF, чието поколение беше представена на миналогодишното  Schau der Besten  и на DHV Schau през юни 2015г.
Още през  лятото на миналата година, бе показана група на RED MIST по време на изложението в Tarmstedt. По това време дъщерите му на първа лактация показаха, че той може да получи много добра оценка за продуктивност. Със своите 210 дъщери Red Mist потвърди своята висока геномна развъдна оценка.
Поколението на Red Mist не е нито твърде високо, нито твърде ниско.Те са много добре балансирани животни, с твърда горна линия и правилна, с лек наклон крупа. Поради своя изключителен фундамент, правилна постановка на крайниците, отличен ъгъл на копитото и оптималното си движение дъщерите му са много подходящи за оборно отглеждане.Имат здраво виме и добре разположени цицки, подходящи за доене.

FORCE

FORCE е отгледан в фермата на van den Kamp от Putten в Хонландия.Бикът идва от успешната международна Lou Etta  фамилия с прабаба  Walkup Astronaut Lou Ann.Една успешна  линия, като известните също Leadman, Lord Lily, Mascol, Malvoy и Banderas. От това семейство също са 86’er Planet,  87’er Shottle  и 88’er Lucky Leo , с което се показва  част от генетичното си превъзходство. В същата сила се е възползвал и от баща си G-Force, може би един от най-добрите Man-O-Man синове, който все още има атрактивни развъдни стойности.
FORCE е един от най-високите немски доказани бици.Той е в ТОП 10 листата и със  своята обща развъдна стойност от 143 показва много балансирано поколение. FORCE подобрява не само продуктивността и продължителната експлоатация, но неговите дъщери са с много функционален екстериор и отличен фитнес – със стойности от 124.
Дъщерята на FORCE Ampel (собственик  Ludger Engel, Aschendorf)  бе избрана за най-добрата от всички потомствени групи.
Дъщерите му са  широки от главата до опашката, силни, с широка и добре поставена крупа.Тяхното движение е добро със стабилен фундамент.Вимето е здраво, изключително правилно поставено.Със своята развъдна стойност за робот от 122  показва, че дъщерите му са подходящи за доене с всички доилни системи.В допълнение на това , те имат една оптимална комбинация от добро здраво виме и оптимален поток на млякото.
FORCE в момента е излючително пополярен бик, но не на последно място и поради добрата плодовитост. Със своята кръвна линия, FORCE може да бъде използван широко за подобряване на продължителната експлоатация, продуктивност, вимето и доенето в стадата.

BANGARD

Bangard (Bookem x EX 91 Xacobeo x EX 90 Shottle x EX 90 Mandel x VG 87 Leadman x VG 86 Ned Boy x EX 91 Valerian x VG 88 Elevation)

Син на Bookem  Bangard е използван в района на Masterrind, още като геномен бик, така че вече има регистрирано над 19 000 потомство.Той идва от известната фамилия на Luke от Дания.
Bookem  в момента е много силен  доказан бик в Германия с 11 синове в ТОП 50. Bangard  е с най- висока развъдна оценка за екстериор 135 сред своите братя.
Дъщерите му са над средните  по размер, много балансирани по вид, стилни с много добре разположена крупа.
Друга силна страна е стабилният фундамент от 131 с много ясна костна структура.Тяхното движение е добро, с паралелно разположени задни крайници.
Дъщерите на ринга показаха здраво, широко и добре окачено виме.В допълнение  към добрата скорост на доене са и много  добрите стойности за лекотата на отелване.Именно тази оценка има все по голямо значение за в бъдеще.
Фермите с дъщери на BANGARD показват отличен фитнес със стойности от 134, което го постави на 15-то място в ТОП листата.

BEART

Beart (Beacon x VG 86 Goldwyn Destiny x VG 87 Oman Destiny x Markwell Durham Daisy EX-92 x EX 92 Luke Rapture x Blackstar Raven x EX 92 Mark x EX 94 Mars Emily)

Син на Beacon, Beart още като геномен бик стана много популярен  и има над 47 000 потомство.Той прави своят дебют през 2015 г. с 46 дъщери и от тогава непрекъснато подобрява развъдните си стойности.
Сега с 4693 дъщери, той отново увеличи с 6 точки общата си развъдна стойност -139.
Дъщерите му създават много добро впечатление, те са оценени от собствениците  защото поддържат много добра кондиция на тялото си и не създават усложнения.Крупата им е със  средна ширина,  добре разположена.
Те впечатляват със своя фундамент, паралелно разположени крайници и изключително правилно движение.
Вимето им е здраво, с  добре захваната предна част и силно изразена централна млечна бразда.Beart е бик, който може да коригира прекалено късите цицки.
Със своите оценки за фитнес от 150 и за фундамент от 141, е непобедим и с право заема първото място в ТОП биците на Германия и за двете развъдни стойности.
Снимки от шоуто може да разгледате от нашата галерия тук.

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =