HolsteinVision 2017

0

Nadja собственост на LWB Schröter стана първият Grand Champion на HolsteinVision в Бисмарк.Около обяд на 30-ти ноември паднаха първите снежинки в Бисмарк, което придаде още по-голямо вълшебство на вечерта на първото шоу на Rinderallianz – HolsteinVision.
Дефилираха 123 крави от 50 ферми от областите Саксония – Анхалт, Мекленбург – Ворпоммер и части от Бранденбург.В коледна атмосфера най-красивата холщайн крава бе избрана от съдия Хенрик Вил.Под мотото „Крави на бъдещето”, почти 1000 посетители се наслаждаваха на гледката на най-красивите крави в района на Rinderallianz.
Бяха представени три поколения на биците Macperl, Superman и Snake Red.С потомството на бик Macperl посетителите отпразнуваха истинска световна премиера, защото бе показана първата дъщеря на сина на McCutchen.Дъщерите на Macperl, са типични млечни крави с широко захваната задна част на вимето.Най-добрата юница от групата беше Mona от ферма AG-Schwarzbuntzucht-Fischbeck eG.
Другата световна премиера бе на партньора на Rinderallianz – RSH, бика Superman. Superman представи роботизирани крави с фин фундамент.Най-красивата сред тях беше Tonja от стопанството Veerhüser Milchhof GbR.
Третият от триото бици бе геномния Snake Red с първите си дъщери, които впечатлиха с отличен екстериор, продуктивност и фантастично виме.
Дефилираха и група на юниците, крави на първа, втора, трета и четвърта лактация, като всяка група излъчи свой победител.
Предпоследният връх на шоуто беше избора на най-добрата стара крава. Присъствието на ринга впечатли всички, така че Надя получи печелившата победа от LWB Schröter. Победителят в резерва бе BcH Кармила.
От четиримата победители от селекцията трябваше да се определи Големия Шампион.Напрежението се увеличи, докато всички победители в отделнсе подредиха на финалната линия.
На фона на гръмотевични аплодисменти и наздраве Надя получи печелившата победа за стопанството LWB Schröter и стана Първият велик шампион на HolsteinVision – наистина вълшебен момент!
Снимки от шоуто може да разгледате тук.
По традиция, на това грандиозно шоу присъстваха и клиенти на Геномика, за които бе организирана тридневна програма с посещение на немски ферми.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + fourteen =