Развъдна оценка на биците април 2018

0

След дълга и мрачна зима първите слънчеви лъчи най-накрая отново донесоха много цъфтеж в природата и настроение на хората! С настъпването на пролетта излезе и първата оценка на развъдните стойности на биците, които донесоха също много настроение в екипа на RinderAllianz и Геномика.

 

Масово използваният бик Snake Red от българските фермери отново запазва първото си място за червен холщайн както при немските бици, така и в класацията на световните бици.Това е поредното доказателство , какво качество бици предлага Геномика на българските фермери.
Snake Red произлиза от известната фамилия Rubens Maygold.Дъщерите на Snake Red са подходящи за оборно отглеждане крави.Често все още като млади животни се развиват много добре на първа лактация, а след това придобиват правилната комбинация от дълбочина и сила на тялото.Крупата им е винаги с правилен наклон и добра ширина.Изключително коректен фундамент и здраво, добре захванато виме.За юници.

 

Mokon, също продължава да е в ТОП 3 на класацията за холщайна, а с него има още 15 бици на RinderAllianz в ТОП 50. Mokon е бика за любителите на продуктивните крави, без усложнения.Дъщерите му са с отличен екстериор, много функционалност и жизненост.Той идва от добре познатата фамилия Carla и отличната комбинация от Gibor x Rubens x Stardown. Mokon е силно изразен млечен бик, които съчетава отличните съставки на млякото с най-доброто здраво виме.

 
Morgan предизвика усещането през януари с най-добро поколение на шоуто и сега заслужено се класира в ТОП 10.Дъщерите на Morgan са средни по размер, с много хармонично и солидно тяло.Те са незабележими, освен ако не разгледате резултатите им на млякото.Там те убеждават с много количество мляко и изключително високи съставки. Morgan осигурява отлични млечни, продуктивни крави за всеки фермер.Бик за юници.

 
Moll, заема 16-тото място продължава да радва фермерите със своето поколение от еднотипни дъщери.Той е потомък на добре известното холандско семейство на Rita, от което произлиза масово използваният бик и от българските фермери Shirocco.Синът на Mogul, показва отличните си наследствени качества в областта на фундамента и вимето, като начина на движение и захващането на задната част на вимето се открояват.Отлично здраво виме, дължината и разположението на цицките, правят дъщерите му подходящи за доене с робот.Отлична плодовитост.

Развъдни стойности април 2018 RedHL

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =