Бик номер 1 за Германия в каталога на Геномика

0

В декемврийската класация на биците в Германия и Света,–RinderAllianz, доказа качеството на разплодниците, които произвежда, доказа професионализма на своите селекционери, доказа вярата на фермерите в това, което правят за селекцията.
Вълнуващи са и думите на председателя на Съюза след обявяване на резултатите:
„В началото на Коледния сезон температурите падат. На някои места откриваме първите блестящи  снежинки в звездите. За разлика от това, в RinderAllianz  е наистина горещо за зимния сезон! Блестящи и блестящи, са биковете от оборите ни, които оглавиха  списъците за биците в червено и черно.
С тази фантастична оценка на развъждането, годината завършва и осигурява удовлетворение по лицата ни. Но нека се впечатлите“
Mocon е един от малкото синове на Morgan, който трябва да бъде използван, при почитателите на продуктивните крави. Дъщерите му са средни по размер, със солиден екстериор, много функционалност и продължителна експлоатация.Той произлиза от добре познатата фамилия на Carla, а неговата майка с баща Snowman идва от невероятната комбинация от – Gibor x Rubens x Stardown.
Мocon e силно изразен млечен бик, който съчетава положителните съставки на млякото, с  най- доброто  здравословно състояние на вимето.
Бик за юници.
Mokon е на първо място в Каталога на Геномика ООД за 2018 г. Нещо повече, всеки който желае може да закупи дози от този шампион, защото Геномикa го предлага на българските фермери още като геномен бик.

На чело на класацията на Red Holstein отново е бик на RinderAllianz – Snake Red.Той направи своя дебют като доказан бик с обща развъдна стойност от 143.Първите му дъщери бяха показани на шоуто HolsteinVision 2017 през месец ноември.Те впечатлиха публиката с отличния си екстериор(RZE 129), наклона на крупата (103), който е с много  добра ширина(109).Фундамента е стабилен с оптимален ъгъл на копитото(109).Вимето е перфектно окачено,дълбоко (123) със силно изразена централна млечна бразда(109).Подходящ е за юниц(118).Snake Red е един от най-масово търсените бици в каталога на Геномика.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 9 =