Ново от ГЕНОМИКА – Индивидуална лечебна грижа за копитата

1

Kопитните болести, респ. куцотата спадат към най-актуалните проблеми при млечните крави, които причиняват огромни икономически загуби.Загубите са вследствие намалена продуктивност- средна загуба за лактация до 20%, загуба от жива маса – намалява до 25%, загуби от плодовитост – несвоевременно заплождане на кравите, разходи за лечение на копитните заболявания. Инвестициите за закупуване или отглеждане на ценни породисти животни са големи. Едно нелечимо копитно заболяване, засягащо крайниците и копитата, би могло да стане причина за бракуване и отпадане от селекционния процес.

Увреждането на копитата и крайниците води до удължаване на междуотелния период.Проблемите на опорно-двигателния апарат намаляват вероятността за нормално протичане на следродилния период и следващото заплождане.Най-общо причината за безплодието е нарушения комфорт и равновесие в организма.Предполага се, че куцотата води до отрицателен енергиен баланс, а от там до загуба на телесна маса и нарушена кондиция, които от своя страна са причина за безплодие.Болката и свързания с нея стрес също играят важна роля.Нивото на адреналин и кортизола се увеличават, а това от своя страна води до намалено ендогенно отделяне на някои полови хормони.Настъпва функционално увреждане на яйчниците.Ето защо копитните болести удължават времето за инволуцията на  матката след отелване.Кравите проявяващи куцота 2-3 пъти по-често страдат от яйчникови цисти в сравнение с тези без проблеми на двигателните органи.

При заболявания на опорно –двигателния апарат по време на еструса кравите не са достатъчно активни, не заскачат или не позволяват да бъдат покривани, по този начин  откриването на разгонените животни е много затруднено.По-голямата част от денонощието, куците крави прекарват легнали.Двигателната им активност е силно редуцирана.Те не проявяват типичните признаци на разгонване.

Геномика предлага на своите клиенти нов продукт за копитата Dragonhyde Putty на американската фирма  Т-HEXX, тя е отдел на Hydromer  Inc., която е  технологична компания, ангажирана в разработването, патентоването и пускането на пазара на  иновативни продукти, главна за здравеопазването, медицинското оборудване, козметика, промишлеността и здравето на животните.

Какво прави T-Hexx Animal Health толкова специален?Продуктите  се разработват с входяща информация от  клиенти, отрасли и университети. След това те се тестват в голяма степен от тяхната мрежа от професионални партньори и университети, за да се гарантира, че крайният продукт е с най-високо качество. Екипа за научноизследователска и развойна дейност работи усилено за разработване на продукти за пазара, използвайки най-иновативните технологии.

Dragonhyde Putty е локална паста използвана за поддържане на хигиеничното състояние на копитата.Помага за изсушаване на копитата, като същевременно осигурява леко, не дразнещо прилепване към засегнатите слоеве.Превъзходно прилепва в пукнатините на копитата, подходяща и при други проблеми с копитата. Тази уникална формула има отлични адхезионни свойства и може да се използва със или без фолио.

Индивидуална лечебна грижа за копитата

  • Помага за спирането на кръвотечението за време по-малко от 10 секунди
  • Оптимално и бързо заздравяване
  • Нанесете, изсушете и готово!
  • Икономичен: по-малко от € 1 на третиране!
  • Работи в рамките на няколко дни!

Ден 1 Идентификация на проблема с копита и приложение на  Dragonhyde Putty

В рамките на 8 дни. След отстраняването Dragonhyde Putty  наблюдавахме, че проблемът с хигиената на копитата се е подобрил значително.

 Т-HEXX Dragonhyde Putty  помага за изсушаване на копитата, като същевременно осигурява леко, не дразнещо прилепване към засегнатите слоеве.

Лесно се прилага!
1.Почистете старателно копита с помощта на четка и дезинфектант.Премахнете  всичкия органичен материал. Отстранете напълно тор или други материали. Отстранете засегнатата област, докато се получи кръвотечение.

 

 

2.Подсушете копитото.

3.Нанесете Т-HEXX Dragonhyde Putty щедро върху засегнатата област на копитата. Използвайте четка или носете ръкавици и нанасяйте  гела с ръка.

 

4.Може да се използва с или без превръзка,
в зависимост от околната среда и тежестта на заболяването.

Физични свойства:

Външен вид: гел

Плътност при 20 ° C: 1 г / cm3

Цвят: синьо зелено

Опаковка: Кутии 6 х 400 грама

Състав:  Диетиламониев хидрогеносулфат

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =